.... Αποδράσεις ...Σελίδες για την γνωριμία μας με την βουκολική ορεινή και παραθαλάσσια Αρκαδία............
...*επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, τηλ. επικοινωνίας: 22940-99125 // 210 8656731 * ρεπορτάζ Νίκος Π. Αϊβαλής
.......................................................................πάμε Αρκαδία δίνοντας ζωή, στα πανέμορφα χωριά μας*

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΕΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ οι Κυνουριώτες αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο.
Μετά την εμπεριστατωμένη ομιλία του Προέδρου κ. Κώστα Τσούχλου, ο οποίος ανέλυσε την μεγάλη προσφορά της Αδελφότητας, έκοψε την πίτα, δίνοντας εγκάρδιες ευχές. 
Στη συνέχεια εκλήθησαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Συλλόγων για ευχές. Για την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων εκλήθη ο επίτιμος Πρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Ζαραφέτας, ο οποίος έκοψε ένα κομμάτι πίτας και είπε τα εξής:
Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, αυτό το κομμάτι το κόβω υπέρ των ανέργων της Αρκαδίας και εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και συνέχισε: Κύριε Πρόεδρε, διάβασα στην εφημερίδα προ ετών που γράφατε «πού είναι οι λεβέντες οι Καστριώτες που άνοιξαν το δρόμο Καστρί – Στόλο με τις αξίνες και ακόμα είναι χωματόδρομος;».
Κύριε Πρόεδρε και συγχωριανέ Καστρίτη, το συνυπογράφω και προσθέτω, είναι ντροπή και κατάντια μια κωμόπολη σαν το Καστρί να μην μπορεί να μπεί ένα τουριστικό πούλμαν στην Πλατεία του χωριού. 
Σήμερα ο δραστήριος Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας, συνεπέστατος στο λόγο του ότι το κομμάτι του δρόμου Στόλο-Περδικόβρυση θα ασφαλτωθεί σύντομα και στόχος του είναι ο οδικός άξονας Άστρος – Στολο – Περδικόβρυση – Καστρί – Άγιος Πέτρος – Χαραδρο – Καστανίτσα – Κοσμά – Λακωνία, να συνδεθούν αυτά τα πανέμορφα χωριά της ορεινής Κυνουρίας με το λιμάνι του Άστρους αλλά και να διευκολυνθεί ο προσκυνηματικός προορισμός των επισκεπτών στα ιστορικά και θαυματουργά Μοναστήρια της Κυνουρίας. 
Σήμερα ο δραστήριος Αρκάς Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης με την άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο ΄Αστρους κ. Μαντά τελειώνουν το Λιμάνι το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι η Αρκαδία έχει ανάγκη από νέους πολιτικούς με νέες ιδέες, όπως η κ. Έφη Τατούλη, πολιτευτής, Δικηγόρος Αρκαδίας, η οποία οραματίσθη, στηρίζει και υλοποιεί το πρώτο καταδυτικό Πάρκο της Πελοποννήσου στο Τυρό, γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Κυνουρία. Τέτοιες καινοτόμες προτάσεις μόνο νέοι άνθρωποι μπορούν να τις προτείνουν και τις υποστηρίζουν όπως η κυρία Τατούλη. Πληροφορούμαι ότι εξασφάλισε και την χρηματοδότηση του έργου.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάδειξη των Ιστορικών Μοναστηριών της Κυνουρίας, που είναι Φάρος της Ορθοδοξίας και την στήριξη του αγροτουρισμού στην Κυνουρία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ 
Επ. Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Αρκάδων
Επ. Πρόεδρος Συλλόγου Ωριατών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΩΡΙΑΣ»

τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας