.... Αποδράσεις ...Σελίδες για την γνωριμία μας με την βουκολική ορεινή και παραθαλάσσια Αρκαδία............
...*επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, τηλ. επικοινωνίας: 22940-99125 // 210 8656731 * ρεπορτάζ Νίκος Π. Αϊβαλής
.......................................................................πάμε Αρκαδία δίνοντας ζωή, στα πανέμορφα χωριά μας*

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

«Εξοικονόμηση Ενέργειας της Βόρειας Κυνουρίας» - Πρόγραμμα: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» Ενέργεια, Αναβαθμίζω το περιβάλλον μου






Πρόγραμμα: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» 
Πράξη:  «Εξοικονόμηση Ενέργειας της Βόρειας Κυνουρίας» 

"ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" Ενέργεια, Αναβαθμίζω το περιβάλλον μου 

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΦΒ1/Ε5.5/9442/403/27-4-2012, με σκοπό την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των σχολικών μονάδων του. Το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Ενεργειακών Παρεμβάσεων, σε τοπικό επίπεδο, που προσδιορίζει και χρηματοδοτεί δράσεις Ενεργειακής αποδοτικότητας των Δήμων όλης της χώρας. 
Το έργο με τίτλο: «Επεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων των σχολικών μονάδων του Δήμου» αφορά την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειακών παρεμβάσεων. Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται στις επιλεγμένες σχολικές μονάδες του Δήμου αφορούν την αντικατάσταση οικοδομικών μερών του κελύφους τους και πιο συγκεκριμένα την αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την τοποθέτηση θερμομόνωσης στα οριζόντια δομικά στοιχεία (εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση οροφής). Τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και στα οποία υλοποιούνται οι παρεμβάσεις είναι:
 - Γυμνάσιο και Λύκειο Άστρους 
- Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άστρους 
- Γυμνάσιο και Λύκειο Καστρίου 
- Δημοτικό σχολείο Αγίου Ανδρέα 
- Δημοτικό σχολείο Δολιανών 
- Νηπιαγωγείο Βερβένων 
Τα οφέλη του Δήμου και των Δημοτών από την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» είναι πολλαπλά. Οι δράσεις του στοχεύουν: 
* στην προσπάθεια μείωσης της κλιματικής αλλαγής μέσω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 
* στην προστασία του περιβάλλοντος
 * στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου 
* στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των σχολικών κτιρίων του Δήμου 
* στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του Δήμου
 * στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στο εσωτερικό περιβάλλον των σχολείων με αποτέλεσμα την ανάπτυξη βελτιωμένων συνθηκών για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου 
* στην αναβάθμιση των επιπέδων θερμικής άνεσης των χρηστών των σχολικών μονάδων του Δήμου 
* στην ευαισθητοποίηση των χρηστών των σχολικών κτιρίων (μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές) καθώς και των άμεσα συνδεδεμένων με αυτούς (γονείς) σχετικά με την ορθολογική χρήση της ενέργειας 
* στην προώθηση δράσεων διάδοσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών 
* στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας 
Ο Δήμος γνωρίζει ότι καθοριστικό παράγοντα σε αυτή του την προσπάθεια είναι η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής και ενημέρωσης των δημοτών. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποιεί μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια με θέμα το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», τις παρεμβάσεις και τις δράσεις του Δήμου. Στόχος της δράσης διάδοσης, δικτύωσης και ενημέρωσης των πολιτών είναι η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς και ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «04-Ολοκλήρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας και ενίσχυση της αειφορίας του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» σε ποσοστό 100%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου